Fra bloggen

ECN

altinn

 

 

Altinn er den norske felles internettportal for elektronisk dialog mellom næringslivet og det offentlige: www.altinn.no

amazonAmazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) er et amerikansk IT-selskap. Selskapet driver elektronisk handel over Internett, og eier Alexa Internet, A9.com og Internet Movie Database (IMDb). Amazon er kjent for å ha revolusjonert netthandelen og gjort om netthandel-industrien til et av de mest lønnsomme markedene i verden i dag.

bingBing er en søkemotor laget av microsoft for å forbedre søkemulighetene. Likheten til google er stor, men en av forskjellene er blant annet at i denne søkemotoren kan du stille direkte spørsmål i søkeboksen. Søkemotoren er under utvikling fremdeles, så versjonen som er lansert er en testversjon.

facebookFacebook er et nettsamfunn, opprinnelig laget for universitetsstudenter og -ansatte i USA. Siden har det spredt seg til andre bruksområder, inkludert venner, skoler og geografiske områder. Det er et sosialt nettverk, der brukeren kommuniserer ved at en profil blir opprettet. Der kan han/hun skrive om seg selv, legge ut bilder samt snakke med andre. Nettsamfunnet har mer enn 100 millioner aktive brukere på verdensbasis, og anslåtte 1 500 000 norske brukere per 23. januar 2009

flickrFlickr er en internettjeneste hvor brukerene kan laste opp fotografier og dele dem med andre brukere. Nettsiden blir regnet som et tidlig eksempel på det såkalte Web 2.0.

fronterFronter, tidligere ClassFronter, er en norskutviklet Læringsplattform (Learning Management System, LMS).

Fronter er en plattform for nettbasert læring og samarbeid, utviklet spesifikt for utdanningssektoren. Fronter har i følge egne nettsider over seks millioner brukere fordelt på over 30 land. Læringsplattformen består av en rekke ulike verktøy som fleksibelt kan settes sammen for å dekke behov innen:
 - Personal Learning Environment (PLE) – Personlig arbeid og portefølje - Learning Management System (LMS) – Læring og pedagogikk
- Samarbeid og kommunikasjon - Oppsett og administrasjon - Publisering og innholdsproduksjon

googleFounders Larry Page and Sergey Brin named the search engine they built "Google," a play on the word "googol," the mathematical term for a 1 followed by 100 zeros. The name reflects the immense volume of information that exists, and the scope of Google's mission: to organize the world's information and make it universally accessible and useful.

gulesiderGule sider (engelsk: yellow pages) er et begrep som har sin opprinnelse fra USA der International Bell Company i 1882 begynte å trykke den yrkesinndelte bransjekatalogen på gule ark. Senere tok også andre i bruk gule ark for kataloger inndelt på denne måten. De kalte dette naturlig nok Yellow Pages.

joomlaJoomla! er et GPL-lisensiert publiseringsverktøy basert på åpen kildekode (engelsk «Open source content management system» fork. «Open source CMS»).

linkedinLinkedIn er et et nettsamfunn mest brukt i jobbsammenheng og blir ofte sett på som det seriøse svaret på Facebook

MicrosoftServicesPlatformThe Windows® Azure™ Platform (Azure) is an internet-scale cloud services platform hosted in Microsoft data centers, which provides an operating system and a set of developer services that can be used individually or together. Azure’s flexible and interoperable platform can be used to build new applications to run from the cloud or enhance existing applications with cloud-based capabilities. Its open architecture gives developers the choice to build web applications, applications running on connected devices, PCs, servers, or hybrid solutions offering the best of online and on-premises.

navNAV (også Arbeids- og velferdsforvaltningen) består av den statlige Arbeids- og velferdsetaten og de delene av kommunenes sosialtjenester som inngår i de felles lokale kontorene. Innen 2010 skal alle norske kommuner ha etablert et lokalt NAV-kontor. Ved disse kontorene skal brukerne optimalt sett møte et integrert kontor, der ansatte i Arbeids- og velferdsetaten og kommunens sosialtjeneste jobber sammen om å finne gode løsninger for brukerne. Det er første gang stat og kommune samarbeider så tett om en felles tjeneste. NAV ble opprettet med hjemmel i arbeids- og velferdsforvaltningsloven av 2006.

NokiaNokia er et finsk aksjeselskap. Nokia ble etablert i 1865 av Knut Fredrik Idestam for å produsere papir. Etter hvert vokste imidlerid bedriften til et multinasjonalt selskap med ulike produkter som gummi, kjemikalier og etter hvert telekommunikasjon. I 1988 kom 10 prosent av omsetningen fra telekommunikasjon. I dag produserer selskapet hovedsakelig mobiltelefoner.

NordeaNordea er et ledende nordisk finanskonsern med hovedkontor i Stockholm.

nrkNorsk rikskringkasting AS, vanligvis kjent under forkortelsen NRK, er et norsk statlig eid kringkastingsselskap, som kringkaster innen radio, fjernsyn og nye medier. NRK bygger på prinsippene til en allmennkringkaster etter samme modell som BBC og er medlem av Den europeiske kringkastingsunionen. NRK ble etablert i 1933, og er Norges største mediebedrift.

ProffProff™ er en nyttetjeneste for det norske næringsliv som leverer oppdatert dybdeinformasjon om norske bedrifter og brukes som beslutningsgrunnlag når profesjonelle aktører leter etter leverandører og samarbeidspartnere.

SASSAS (SAS AB eller The SAS Group, ofte kalt bare Scandinavian Airlines eller SAS Scandinavian) er et skandinavisk konsernselskap som eier SAS-selskapene i Sverige, Danmark og Norge, Scandinavian Airlines International samt flere andre flyselskap som markedsføres under egne navn.

SkandiabankenSkandiabanken er en svensk nettbank eid av Skandia. Banken er blant annet kjent for sine gebyrfrie tjenester. Nettbanken driver i Sverige og Norge.

skypeSkype er et dataprogram som brukes til IP-telefoni. Skype ble grunnlagt i 2003 av svenske Niklas Zennström og danske Janus Friis, som også står bak fildelingsprogrammet Kazaa.

spotifySpotify (sammentrukket av spot og identify [1]) er et svensk rettighetsbeskyttet musikkstreamingprogram som gir brukerne mulighet til å lytte til spesifikk musikk.

Spotify har blitt utviklet siden 2006 av en gruppe ved Spotify AB, Stockholm. Firmaet Spotify ble etablert av Daniel Ek, og Martin Lorentzon, delgrunnlegger av TradeDoubler, i Stockholm. Hovedkvarteret er lokalisert i Luxembourg, men de er lokalisert i Stockholm og Göteborg.

SugarCRMSugarCRM is an open-source software-solution vendor which produces the Sugar Customer Relationship Management (CRM) system.

twitterTwitter er et amerikansk gratis nettsamfunn og en mikrobloggingtjeneste som lar brukerne sende og lese andre brukeres oppdateringer (på engelsk kalt tweets), som er tekstbaserte meldinger bestående av inntil 140 tegn.

VGnettVerdens Gang (VG) er en norsk tabloidavis som utkommer både på papir og i elektronisk form. Målt i opplag har VG vært Norges største avis siden 1981. Ansvarlig redaktør er Bernt Olufsen.

vingVing er Norges største reisearrangør som selger charterreiser og fleksible pakkereiser med rutefly. Reisene selges via internett, telefon, i egne butikker og utvalgte reisebyråer over hele landet. Ving Norge AS har i dag 100 ansatte og sender totalt 400 000 gjester ut i verden pr. år. Ving har 37 % av chartermarkedet i Norge.

WikipediaWikipedia er en internasjonal internettbasert encyklopedi. Wikipedia er en wiki, hvilket betyr at alle kan redigere innholdet; ordet Wikipedia er en sammensetning av det hawaiianske ordet «wiki» (rask, hurtig) og det greske ordet «encyklopedi». Wikipedia - Wikimedia Foundation, basert i Florida i USA.

google-yahooGoogle (NASDAQ: GOOG) er et amerikansk dataselskap som driver mange tjenester på Internett, hvorav de fleste er gratis. Den mest kjente er nok søketjenesten deres, Google Søk. Navnet Google er et ordspill og kommer fra det matematiske begrepet googol; et entall med hundre nuller bak, eller 10100. Tallet overgår antall atomer i universet.

Yahoo! er en portal og søketjeneste på Internett. Den ble utviklet av Stanford-studentene David Filo og Jerry Yang i januar 1994 og lansert i mars 1995. Yahoo! er den mest besøkte tjenesten på Internett i dag, nettverket av tjenestene til Yahoo! hadde 3 milliarder sidevisninger hver dag i oktober 2004.

youtubeYouTube er et nettsted der brukerne kan laste opp, vise og dele videoklipp. Nettstedet ble grunnlagt i februar 2005 av tre tidligere medarbeidere i PayPal. Per desember 2006 har YouTube 67 medarbeidere, og har hovedkontoret i San Mateo, California, USA.

Du er her: Home nettsky noen i nettskyen